Korkové podlahy aneb soulad mezi pohodlím a respektem k přírodě.

Korkové podlahy aneb soulad mezi pohodlím a respektem k přírodě.
Udržitelnost je mnohem víc než ochrana a zachování přírody. Je to především koncept nalezení rovnováhy mezi námi jako lidskými bytostmi a přírodním prostředím.

Korek je surovina, která nemá hranice v otázce využitelnosti. Je to surovina, která neprodukuje žádný odpad a surovina, kterou charakterizují neuvěřitelná čísla. Pojďme se na to spolu podívat. 

9 LET - Doba, za kterou se může znovu loupat korková kůra z jednoho stromu.

100.000 - Přímých a nepřímých pracovních míst vzniká díky korkovému průmyslu.

0 - Žádné stromy nejsou ničeny nebo káceny.

5x Každý strom dubu korkového zadrží 5x více CO2 z atmosféry než jakýkoliv jiný strom. Výrazně tak přispívá ke snížení globálního oteplování.

200 LET - Tolik let se v průměru dožívá strom dubu korkového.

 

PREMIER Kompozit je kolekce kompozitních podlahovin, která přináší udržitelné podlahové řešení s pozoruhodnou negativní uhlíkovou stopou, vodotěsnou vícevrstvou korkovou strukturou a bez obsahu PVC. Je ideální volbou pro jakýkoliv interiér bez omezení. Podlahoviny PREMIER Kompozit jsou na dotyk příjemné díky přírodnímu materiálu na povrchu a v kombinaci s vysoce odolnou povrchovou úpravou jsou nejlepším řešením pro ty, kteří vyžadují komfort a zároveň odolnost při užívání podlahy.

S pevným kompozitním jádrem pro zesílení rozměrové stability a vynikající odolností proti opotřebení je PREMIER KOMPOZIT vhodný pro jakýkoli rezidenční nebo komerční projekt. Součástí krytiny je navíc korková podložka Comfort+ zesilující základní výhody korku jako takového a vytvářející tzv. dvojitý komfort. Je umístěna uvnitř lamely nad i pod kompozitním jádrem. Podlaha tak poskytuje mimořádné pohodlí, optimální teplotu v místnosti po celý rok, redukuje hluk a je maximálně příjemná pro chůzi jako žádný jiný materiál.

Vysoce odolná povrchová úprava poskytuje přirozený a flexibilní povrch s vynikající odolností proti opotřebení. Je odolná proti mikroškrábancům, zabraňuje změně barevnosti a poskytuje teplý a příjemný pocit na dotek. Lak se vyrábí z ekologicky udržitelných materiálů. PREMIER Kompozit nabízí podlahoviny v tloušťce 7 mm v dekoru dřeva, korku a kamene.

Co když vezmete suroviny a faktory, které jsou pro přírodu pozitivní, a vytvoříte z nich UDRŽITELNÝ PRODUKT? Můžeme tak vytvářet výrobky „DONEKONEČNA" bez poškození ekosystémů a půdy.